Michiel DerksenStarten

Starten

Ik heb een helder stappenplan ontwikkeld, waarmee je succesvol een dierenkliniek of samenwerkingsverband kunt starten. In hoofdlijnen behelst dit plan:

  1. Het schetsen van de kaders;
  2. Het maken van een plan van aanpak;
  3. Het maken van een ondernemingsplan & financieringsplan;
  4. Het uitvoeren van de acties.

Elk stappenplan is uniek, omdat geen ondernemer of onderneming precies hetzelfde is. Ik ga graag met je in gesprek om te bepalen om een haalbaarheidstoets te doen en met jou te bepalen op welke manier ik jou het beste op weg kan helpen.

Leuk en aardig, maar waar haal ik mijn wijsheid dan vandaan?

Na mijn studie Economie aan de RijksUniversiteit Groningen heeft mijn werkzame leven zich gevuld met een bonte verzameling aan activiteiten & ervaringen op het gebied van ondernemen. Zo heb ik in dienst van Novartis Pharma oogartsen geholpen met het starten van zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). In opdracht van Medispirit (een “start-up”) heb ik mij ruim vier jaar bezig gehouden om een longfunctiemeter voor baby’s en peuters in de markt te zetten. Om te ondervinden hoe het is om als eindverantwoordelijke een zaak te runnen, heb ik in 2013 een kapsalon in het centrum van Arnhem overgenomen. In de zeven jaar dat ik de salon in eigendom had, zijn veel uitdagingen die je als ondernemer met personeel in loondienst kunt tegenkomen de revue gepasseerd.

Sinds 2016 de eigenaren van inmiddels meer dan 50 dierenklinieken ondersteund in het vinden van passende antwoorden op ondernemersvraagstukken. Of het nu ging om rendementsverbetering, teambuilding, associaties, dissociaties of (ver)koopbegeleiding. Inmiddels ben ik als mede-eigenaar ook  betrokken bij het opschalen van dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug in Rhenen.